Blog

Deductibilitatea cadourilor de 8 martie

By March 7, 2017 No Comments

Și pentru că se apropie 8 Martie, Ziua internațională a femeii, o să aducem vești bune angajatorilor. 🙂 Codul fiscal le permite să acorde salariatelor, cu această ocazie, cadouri scutite de taxe și deductibile in limita de 5% din fondul de salarii. În cele ce urmează o sa vedem în ce condiții cadourile sunt scutite de taxele salariale în privința impozitului pe venit, art. 76 alin. 4 lit. a) din Codul fiscal prevede că nu sunt venituri impozabile cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie astfel cum este prevăzut în contractul de munca, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte nu depașește 150 lei.

Așadar, angajatorul poate acorda salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, neimpozabile, in limita de 150 de lei:
– Tichete cadou;
– Cadouri în bani;
– Cadouri constând în bunuri.

Având în vedere faptul că, între tichetele cadou și cadourile în bani sau în natură nu există nicio diferență din punct de vedere fiscal, în sensul că, și unele și altele sunt venituri neimpozabile dacă sunt acordate salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie in limita de 150 de lei. În aceste condiții, devine inutilă achiziționarea tichetelor cadou atâta timp cât angajatorul are posibilitatea mult mai ușoară de acordare a cadourilor în bani sau în bunuri.

Cadourile acordate salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt venituri neimpozabile și nu intră în baza de calcul al contributiilor sociale în limita sumei de 150 de lei dacă este îndeplinită condiția de a fi prevăzute în contractul de muncă (colectiv sau individual).

Dacă ne referim la deductibilitatea la determinarea impozitului pe profit vom reține dispozițiile art. 25 alin. (3) din Codul fiscal conform căruia, au deductibilitate limitată:

b) cheltuielile sociale, in limita unei cote de paână la 5%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii. Intră sub incidența acestei limite următoarele:

3. cheltuielile reprezentând: cadouri în bani sau în natură, inclusiv tichete cadou oferite salariaților și copiilor minori ai acestora, servicii de sănătate acordate în cazul bolilor profesionale și al accidentelor de muncă până la internarea într-o unitate sanitară, tichete de creșă acordate de angajator în conformitate cu legislația în vigoare, contravaloarea serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, acordate de angajator pentru salariații proprii și membrii lor de familie, precum și contribuția la fondurile de intervenție ale asociațiilor profesionale ale minerilor.

Sursa Codul fiscal

O zi frumoasă și idei ingenioase! 🙂

Adriana Bega
Partener

Author Bega Adriana

More posts by Bega Adriana

Leave a Reply