Blog

Impozitarea dividendelor repartizate in 2017

By January 7, 2017 No Comments

Datorită schimbărilor apărute odată cu noul Cod fiscal, anul 2016 devine anul cel mai avantajos pentru încasarea dividendelor. Impozitul pe dividende s-a redus de la 16% la 5%. Din 2017 lucrurile se vor schimba din nou, se prevede ca majoritatea asociaților sau acționarilor din companii să profite de această modificare legislativă.

Dispozițiile Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal aplicate de la data de 01 ianuarie 2016,stabileau ca pentru veniturile de natura dividendelor, cota de impozitare este de 5% iar obligațiile calculării și reținerii impozitelor revine persoanelor juridice care le-a distribuit, la data plății sumelor de aceasi natură.

aaeaaqaaaaaaaabtaaaajdjhzgu0mgiwlti2ogutnguwnc1imtliltnmzjjmotflzwq5nq

Începând cu 01 ianuarie 2017, Legea 227/2015 cu modificările ulterioare, nu mai conține prevederile prin care nu se calculează CASS dacă persoana fizică realizează și alte venituri, nu mai există nici o excepție de la calcularea CASS condiționată de realizarea altor venituri, datorându-se cota de 5,5% indiferent daca asociatul unic obține și alte venituri pentru care se datorează deja CASS.

Mai puteți beneficia de impozitarea cu 5%, fără a plăti si CASS 5,5%, doar pentru luna decembrie 2016. Astfel, pentru dividendele repartizate și plătite cu numerar în decembrie, se va aplica cota de impozitare de 5%, impozit ce va putea fi declarat și plătit până cel târziu la data de 25.01.2017.

În zilele următoare, se vor clarifica mai multe informații și la multe legi așteptăm normele de aplicare. Ne auzim la următoarele analize și modificări.

Mult spor la treabă!

Echipa
Bega Consulting

Author Bega Adriana

More posts by Bega Adriana

Leave a Reply