Noutati

Programul de comerț și servicii

By April 13, 2018 No Comments

La sfârșitul lunii martie, Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat (MMACA) a publicat în dezbatere publică șase ghiduri ale solicitantului pentru măsurile de finanțare ce se vor lansa în acest an:
– Programul Start-up Nation Romania;
– Programul Femeia Manager;
– Programul de microindustrializare;
– Programul Comerț si Servicii;
– Programul pentru Meștesuguri;
– Programul EMPRETEC.
Dintre acestea, programul de Comerț și Servicii 2018 va finanța proiectele depuse de către societățile al căror obiect de activitate este comerțul cu bunuri sau prestarea de servicii pe piață.
Astfel, agenții economici care au drept obiect de activitate comercializarea bunurilor sau prestarea de servicii pot accesa, pentru dezvoltarea afacerilor proprii, un ajutor financiar de până la 250.000 de lei, prin intermediul unui program de finanțare din fonduri nationale.
Este util de precizat faptul că sesiunea aferentă anului 2018 nu a fost încă anunțată, însă ghidul solicitantului este disponibil de la finalul lunii martie în dezbatere publică.
Pentru a putea depune proiecte în cadrul acestui program de finanțare, operatorii economici trebuie sa fie înregistrați la Oficiul Registrului Comerțului sub una din următoarele forme juridice:
• societăți comerciale, în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile;
• societăți cooperative, conform Legii nr.1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației;
• societăți cu răspundere limitată debutante, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului României nr.6/2011 pentru stimularea înființării și dezvoltării microintreprinderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri.
Prin implementarea programului în perioada 2018-2020 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maxim 600 de beneficiari, din care 200 de beneficiari in anul 2018.

Mult spor în toate!

Adriana Bega

Author Bega Adriana

More posts by Bega Adriana

Leave a Reply